RhB Albulabahn

Voortgangsverslag en wijzigingen 2013

16 december 2013:

Laatste aanschaf van 2013: Kato Glacier Express Ge 4/4 III 651 "Fideris".

30 november 2013:

De kortkoppelingen van Kato voor de Glacier express aangeschaft en gemonteerd. Tevens een groter wielreinigingsblok gefabriceerd en aangesloten.

24 november 2013:

Na de problemen met de Power 3 bleef ik ongewenste spook(bezet)meldingen houden. De bekabeling voor de honderdste keer opnieuw gecontroleerd en ook op het Beneluxrail forum het een en ander opgezocht en nagelezen. Uiteindelijk maar besloten om de lange flatcables, waar ik er een viertal van heb, te gaan vervangen door UTP netwerk kabels. Bij Huib Maaskant een aantal connectoren besteld en tegelijkertijd maar een aantal printjes voor diode netwerkjes om de ongedetecteerde baanvakken van een zelfde spanningsval te voorzien. In eerste instantie deze netwerkjes maar even handmatig van 4 diodes gemaakt en dat maakte al direct een verschil. Tevens, omdat ik toch onder de baan lag, een aantal Herkat ontkoppelaars geinstalleerd en via Ontkoppel63 aangestuurd. De komende weken nog een 8-tal extra ontkoppelaars aanschaffen om in te bouwen. De bouw van de Albulabahn nadert nu langzamerhand echt zijn voltooiing.Doordat er nu wat regelmatiger gereden wordt met diverse locomotieven, ook zo nu en dan Koploper verder aangepast op het gebied van het stoppen in blokken en de aansturing van de overwegen. Daarnaast ook regelmatig onderhoud gepleegd aan wisselaansturingen.

9 november 2013:

Op de beurs in Houten een Kato Re 4/4 I aangeschaft.

20 oktober 2013:

Vanaf midden juli heb ik al problemen met de electronica. De Power3 booster van Uhlenbrock vertoonde kuren. De ledjes knipperden om en om. Dus zoeken of er ergens in de paar honderd meter draad onder de baan een probleem zit. Uiteindelijk bleek ook een losgekoppelde Power3 de knipperende ledjes te vertonen. Importeur gebeld, volgens de importeur mogelijk een probleem met de eindtrap. Apparaat opgestuurd en na bijna 3 maanden weer terug ontvangen. Geen fout gevonden! Ik de zaken weer aangesloten, knipperende ledjes weer terug, maar nu 3x groen tegen 1x rood: vreemde spanning op de ingang. Weer onder de baan (weet u nog van die ezel), maar uiteindelijk bleek de losse Power3 ook het probleem te vertonen. Toen maar in de buidel getast en een nieuwe Power4 (Power3 wordt niet meer geleverd) aangeschaft. Na een paar dagen thuis ontvangen, aangesloten en weg probleem. Eindelijk kan ik de treinen weer laten rijden.

29 september 2013:

Een aantal kleine zaken bijgewerkt. Foto van Preda vanuit een ander perspectief geplaatst.

28 september 2013:

Een statiefoto van de uiteindelijke versie van de middeninstapwagen geplaatst.

21 september 2013:

Meest recente middeninstapwagen voltooid. Verbeterde versie, meer naar de werkelijkheid.

14 september 2013:

Foto geplaatst van verouderd en in landschap ingebouwd baanwachtershuisje van Bergün.

22 augustus 2013:

Frezen van polystyreen plaat in meer detail uitgezocht en aanmerkelijk verbeterd.

5 augustus 2013:

Feestverlichting geplaatst op de markt.

3 augustus 2013:

De gedetailleerde beschrijving van de aansturing van de overwegen in Koploper is toegevoegd aan de Techniek pagina. Dit is het eindresultaat van een lange zoektocht om de goede oplossing te vinden. Ik ben nu heel tevreden met de gevonden oplossing. Het ziet er realistisch uit en het voelt goed :)

27 juli 2013:

De laatste twee maanden druk bezig geweest met het bijwerken van de besturing. Het netjes inregelen van overwegen is een behoorlijke klus, vooral omdat bij het plaatsen van de bezetmelders ik hier onvoldoende rekening mee had gehouden. De overweg bij Preda functioneert nu naar behoren, al moeten er nog wat puntjes op de i gezet worden. Bijvoorbeeld eerst bomen dicht en dan pas sein op groen en overweg knipperlichten pas uit als de bomen helemaal open zijn. Het inregelen van de Bergün overweg kost meer moeite. Daar moeten wat bezetmelders bij. Ik heb daarom een BMD16N-SD printplaat bij Huib Maaskant besteld en gebouwd. Ook nog twee Viessmann 5233, dus totaal 32 bezetmelders erbij. Dat moet genoeg zijn. Als het besturingsprobleem naar behoren is opgelost zal ik er hier zeker melding van maken.

20 mei 2013:

Inmiddels zijn eind april de bomen gearriveerd. Het wachten is nu nog op een extra Viessmann 5233 bezetmelder. Foto's geplaatst van de nieuwste aanwinst: de Glacier Express van Kato. Een aantal foto's van kleine scenes op de modelbaan gemaakt en geplaatst.

6 april 2013:

Bomen zijn nog steeds niet geleverd. Intussen de overweg bij Bergün aangesloten en van een geluidsmodule voorzien. Ook geluidsmodule bij Preda overweg aangesloten.

20 januari 2013:

Tijdens het wachten op de levering van de nieuwe bomen, een aantal scenes gecreëerd om de aankleding te verlevendigen. Zie hiervoor de sportieve plaatjes.

6 januari 2013:

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar. In de tweede week van de kerstvakantie verder gewerkt aan Bergün. Ondergrond van gras voorzien en bomen geplaatst. Helaas was 200 bomen weer te weinig. Bomen besteld en wachten op levering. In de tussentijd een aandrijving ontwikkeld voor de overweg van Bergün. Dit staat nader uitgewerkt in het hoofdstuk Schakelingen op het tabblad Techniek.