RhB Albulabahn

Voortgangsverslag en wijzigingen 2008

7 december 2008:

Met nieuwe freesjes (single flute) de serie-productie echt aangevangen.

22 september 2008:

Eerste poging ondernomen om het dak van de middeninstapwagons zelf te vervaardigen.

13 augustus 2008:

Het vervaardigen van de plot en het bouwen van het eerste "vol automatisch geproduceerde" rijtuig.

10 augustus 2008:

De afstelling van de Profiler verbeterd en de juiste conversie programma's gevonden. Eerste echte automatische plot gemaakt.

13 juli 2008:

Dankzij de naamswijziging van Planet naar KPN, ben ik de teller kwijt. Heb nu een nieuwe teller geïnstalleerd, maar dat betekent dat ik de vorige stand kwijt geraakt ben. Op het moment van overgang had ik 55.400 hits. Dat moet je vanaf nu dus even mee tellen.

30 april 2008:

Eerste zijwand van de toekomstige middeninstapwagen gefreesd met goed resultaat.

27 april 2008:

Profiler gebouwd en eerste tests volbracht.

5 april 2008:

De onderbouw van Preda vordert gestaag. Rotsen boven Rugnux op kleur gebracht en eerste spant van de onderbouw van Preda geplaatst.

21 maart 2008:

Vandaag na zeer lang wachten, namelijk ongeveer 5 maanden, de bevestiging ontvangen dat de Profiler bouwkit (van Elektuur) binnenkort geleverd gaat worden. Met dit bouwpakket ga ik mijn eigen computergestuurde freesmachine bouwen. In alle eerlijkheid had ik de hoop eigenlijk al opgegeven, omdat ik ook na het sturen van een herinnering (3 maanden geleden) nooit iets gehoord had. Maar nu lijkt alles toch goed te gaan komen. Ik zal u via deze website van de vorderingen van de bouw op de hoogte houden.

16 maart 2008:

Inmiddels is het al weer een paar maanden 2008. Zoals in september aangekondigd, dacht ik weinig tijd te hebben voor de modelbaan. Dat is uitgekomen. Niet dat er helemaal niets gebeurd is, maar dat zijn slechts kleine klusjes geweest ter ontspanning. De komende tijd hoop ik weer wat foto's te plaatsen. Ik heb de afgelopen maanden een start gemaakt met de galerij direkt na Muot, een goederenloods voor Preda voltooid en een extra viaduct gebouwd tussen Muot en Preda.