RhB Albulabahn

Voortgangsverslag en wijzigingen 2006

10 december 2006:

Aankleding van station Muot en omgeving gaat gestaag verder. Steunberen op keermuur geplaatst. De beek, die onder het station van Muot doorstroomt, aangekleed. Met het idee van een stromende bergbeek, ben ik zeer tevereden.

27 oktober 2006:

Een paar uurtjes kunnen besteden in een weekje herfstvakantie. De bovenleiding afgebouwd van het station Muot en de rails verouderd. Tenslotte ook de basiskleuren op de bergen aangebracht. Schakelstation geschilderd en op de baan geplaatst. Rotsformaties aangebracht op de bergen boven Muot.

1 oktober 2006:

Eerste bergen van gips voorzien. Viessmann sein "gepimpt" tot RhB sein. Schakelstation Muot gebouwd. Ondervloer van de bergen (aluminium horrengaas) aangebracht rond Muot.

27 augustus 2006:

Een maandlang geen voortgang gemeld. Voornaamste reden hiervoor is dat ik vakantie heb gehad en mijn tijd voornamelijk aan huis en tuin heb besteed. Toch is er nog wel wat aan de baan gedaan. Het testrijden gaat nog steeds door en daarbij zijn wat problemen met diverse locs opgelost. Langzamerhand gaat het steeds beter, maar het is nog niet volledig voor elkaar. Op probleemloze gedeelten ben ik al wel met ballasten begonnen. Ook heb ik twee nieuwe huizen gebouwd van Tilly Models.

17 juli 2006:

De elektrische bedrading van de baan is gereed (= bezetmeldingen + wisselaandrijvingen) en de rails liggen op de kurkrailbeddingen. De laatste wissel aandrijvingen gevonden in Delft. Tevens een SBB Re4/4 II gevonden met 20% korting. Zie hiervoor de rollend materieel sectie.

5 juni 2006:

Gedurende het Pinksterweekeinde het station van Preda aangesloten en geautomatiseerd.

3 juni 2006:

Inmiddels is het eerste station voor de baan gearriveerd. Station Muot is aangeschaft bij Tip-Top Modell in Basel.

14 mei 2006:

Spoorbaan compleet. Tracé volledig rondgebouwd. Alle rails en wissels geplaatst. Begonnen met de bouw van de bovenbouw: Bergün en het traject naar Muot.

2 april 2006:

Vandaag is het verborgen emplacement - de drie schaduwstations en de spiraal - elektrisch voltooid. De keerlus is aangesloten en getest. Alles werkt naar genoegen. Er wordt uitgebreid proef gereden met alle traktie, om alle feilen en fouten eruit te halen voordat deze plekken onbereikbaar worden.

11 februari 2006:

Eerste deel van de besturingssoftware gemaakt met behulp van Koploper(c).

18 januari 2006:

Ontwerpen van de drie stations beter op de werkelijkheid afgestemd door een bijdrage van een trouwe lezer. Dempende onderlaag aangebracht op het nulniveau.

1 januari 2006:

Allen een gelukig nieuw jaar toegewenst. De aanleg van de schaduwstations in detail gecontroleerd en aangepast aan de geometrie van de zolder. Dit zal nog wel een paar weken doorgaan.